ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το 1987 ιδρύεται από τον Δημήτριο Βαρσάμη η ομώνυμη εταιρεία με διακριτικό τίτλο “Άλφαχρωμ” που δραστηριοποιείται στον χώρο της παραγωγής  χρωμάτων. Η εταιρεία με έδρα τη Λάρισα εκτείνεται, αρχικά, σε ένα χώρο 85 τ.μ. και παράγει οικοδομικά χρώματα (πλαστικά, ακρυλικά, υδροχρώματα) στα χρωματοπωλεία της Θεσσαλίας. Καθώς η επιχείρηση προχωρά επιτυχώς, το 1992 μεταφέρεται σε χώρο 280 τ.μ. στο 5ο  χλμ. Λάρισας – Τυρνάβου.
Το 1994 ξεκινά η συνεργασία με την εταιρεία “GREROM” με έδρα το Poiesti Ρουμανίας και για τέσσερα χρόνια (ως το 1998) το 95% της παραγωγής γίνεται εξαγωγή.
Το 1998 η εταιρεία μεταφέρεται σε ιδιόκτητες, πλέον, εγκαταστάσεις 1.300 τμ. στη ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας. Παράλληλα, επενδύοντας σε σύγχρονο εξοπλισμό, βελτιώνει την ποιότητα των προϊόντων της και επεκτείνει την παραγωγή  της (1999) στα βιομηχανικά χρώματα για μεταλλικές κατασκευές προβλέποντας την αυξημένη ζήτηση λόγω των ολυμπιακών έργων. Το επόμενο διάστημα θα συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του εγχώριου κατασκευαστικού  κλάδου εδραιώνοντας έτσι τη θέση της στην παραγωγή βιομηχανικών χρωμάτων.
Η εταιρεία, συνεχίζοντας δυναμικά και ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις της αγοράς,το 2005 αρχίζει την  παραγωγή εποξειδικών  χρωμάτων με εφαρμογή  πλέον σε βιομηχανικά δάπεδα και ειδικές μεταλλικές βαφές και  από το 2008 εισάγει χρώματα παθητικής πυροπροστασίας για χαλύβδινα κτίρια. Πιο συγκεκριμένα εισάγει από την Αγγλία προϊόντα της Firetherm (Firesteel 47-4 νερού και Firesteel Classic 120 διαλυτού) και από την Γερμανία προϊόντα της Audax (Renitherm PMA 600 & Renitherm PMA 1200).
Το 2010 η επιχείρηση αλλάζει όλο τον μηχανολογικό της εξοπλισμό με καινούρια σύγχρονα μηχανήματα. Ταυτόχρονα, επενδύοντας στη διαρκή εξέλιξη και ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων της αλλά και  στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων, δημιουργεί το δικό της άρτια εξοπλισμένο «Εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου & ανάπτυξης προϊόντων».
Το 2015 η εταιρεία εκσυγχρονίζει το προφίλ της με νέο διακριτικό τίτλο “alphacolors” και συνεχίζει με  συνέπεια την αναπτυξιακή της πορεία στον χώρο της παραγωγής χρωμάτων προσφέροντας υψηλής ποιότητας προϊόντα και ανταποκρινόμενη στις συνεχείς απαιτήσεις της αγοράς.

Η alphacolors με τη δέσμευσή της για παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών σχεδιάζει το μέλλον επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες και υλικά, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, ανταποκρινόμενη στις σημερινές αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες των πελατών μας.

ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Εργαστήριο

Ποιοτικός έλεγχος - Ανάπτυξη προϊόντων

Η “alphacolors” λειτουργεί στις εγκατασστάσεις της ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο για τον ποιοτικό έλεγχο της παραγωγής, την έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων υλοποιόντας έτσι τη δέσμευσή της προς τους πελάτες της για υψηλής ποιότητας προϊόντα. Βασιζόμενοι στη διαρκή εξέλιξη των προϊόντων μας αλλά και στη δημιουργία καινοτόμων λύσεων αφενός ανταποκρινόμαστε στις σημερινές ανάγκες των πελατών μας και αφεταίρου προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις μελλοντικές.